‘Fans’ van Rijnsburgse Boys helemaal door het lint bij AFC: vuurwerkbom in kantine

18 februari 2018

Pro Shots

De wedstrijd in de tweede divisie tussen AFC en Rijnsburgse Boys heeft maar met moeite het nieuws gehaald. Na afloop van dat duel, dat in 1-1 eindigde, ging het namelijk vooral over de trieste figuren die zich 'supporters' durven noemen van Rijnsburgse Boys.


Het liep namelijk helemaal uit de klauwen, zowel naast het veld als in de kantine. Volgens de boze voorzitter Ad Westerhof van AFC waren sommige supporters van Rijnsburgse Boys al dronken toen ze aankwamen op het sportpark. "De supporters waren met een boot gekomen en hadden zich al lekker laten vollopen", zegt hij tegen NH Sport.

Grof schelden
Op sportpark Goed Genoeg riepen de supporters antisemitsche leuzen en lieten ze een vuurwerkbom afgaan in de kantine. "We waren verbijsterd", zegt Westerhof. Volgens een AFC-supporter riepen de aanhangers van de tegenpartij dingen als: 'kankerjoden' en 'de trein naar Auschwitz vertrekt zometeen'. "In de tweede helft, nadat AFC de gelijkmaker had gescoord riepen ze dingen als 'jullie gaan sterretjes zien' en 'je mag blij zijn als je straks nog kan praten'."

'Er waren kleine kinderen bij'
Alsof dat nog niet genoeg was, lieten de misdragende fans van Rijnsburgse Boys ook nog een vuurwerkbom afgaan IN DE KANTINE. Westerhof: "Dit is volkomen helemaal niet de bedoeling van voetbal. Er waren kleine kinderen bij in de kantine. Als je je eerst helemaal laat vollopen en dan rottigheid uithaalt, blijf dan lekker in je eigen dorp. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt."

Het bestuur van de bezoekende club heeft volgens Westerhof uitgebreid sorry gezegd.