FC Lienden begint met nederlaag bij HBS

18:08, 24-08-2014 / Laatste Update: 08:20, 13-12-2023

DEN HAAG - FC Lienden is de competitie begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij HBS in Den Haag verloor de Betuwse topklasser met 2-1.

FC Lienden kende een valse start. Al na 4 minuten nam HBS de leiding. Jan-Paul Saeijs was bij een corner vrijgelaten en kon bij de tweede paal inknikken: 1-0. De bezoekers waren daarna voetballend de betere ploeg en kregen via Abderrahim Loukili een uitgelezen kans op 1-1. De aanvaller schoot echter tegen de doelman aan. Na 18 minuten werd het 2-0. Opnieuw kopte een geheel vrijstaande Saeijs binnen.

Aansluitingstreffer
FC Lienden ging vervolgens op jacht naar de uitsluitingstreffer. Nadat Loukili een grote kans miste (hij maaide half over de bal heen) scheerde een inzet van Rafael Uterloo net naast. Een minuut voor rust werd het alsnog 2-1. Een steekpass van Youssef El Jebli werd door Loukili binnengepunterd.

Aanvallend Lienden
De Liendenaren hielden de druk na de pauze op de ketel. El Jebli leek op weg naar de 2-2, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Loukili dacht aan een strafschop toen hij naar beneden werd gewerkt, maar moest genoegen nemen met een hoekschop. Met invallers Ansu Camara en Mo Ajiach voor Guido van Rijn en Uiterloo ging trainer Hans van de Haar nog aanvallender spelen. Het leverde meteen schietkansen op voor Camara en Ajiach, maar beide pogingen werden gepareerd.

Slotoffensief
In de slotfase werd het spel alsmaar fysieker en ontving HBS de ene na de andere gele kaart. Een poging van Loukili belandde via de doelman op de bovenkant van de lat. In de slotminuten speelde FC Lienden alles of niets, maar dit leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Doelman Geoffrey van der Boor voorkwam met een knappe redding zelfs nog een grotere nederlaag.