Frivool SDC Putten pakt eerste zege

21:02, 13-09-2014 / Laatste Update: 12:58, 13-12-2023

PUTTEN - De eerste thuiswedstrijd heeft SDC Putten het gewenste resultaat opgeleverd. De ploeg van trainer Bert van Hunenstijn won op een overtuigende manier van RKAV Volendam. Ondanks een moeizame openingsfase won SDC Putten de tweede wedstrijd van de competitie verdiend met 3-1. Grote man was Sedan Ozan met twee treffers. "We wisten onszelf in de wedstrijd te knokken. Mentaal zit het wel goed."

In de eerste tien minuten leek het er niet naar uit te zien dat SDC Putten met een zege aan de haal zou gaan. Volendam profiteerde tot twee keer toe van de ruimte die de Puttense ploeg weggaf, maar doelman Renè van Hemel sleepte zijn team er doorheen door in beide gevallen handelend op te treden. De keeper kon niet voorkomen dat Joey Tol de Volendammers op voorsprong zette.

Vijf minuten later maakte Ozan er al 1-1 van. Hoewel die tussenstand op dat moment niet verdiend was, trok Putten het duel na de gelijkmaker volledig naar zich toe. "We spelen aanvallend om een goed resultaat te boeken en geloven in wat we kunnen", zegt trainer Van Hunenstijn. "Daarom is het lekker dat we de wedstrijd vrij snel konden kantelen."

De tweede helft was dan ook voor de Puttenaren. In twee minuten maakte SDC Putten het karwei af. Eerst wist middenvelder Ozan uit de draai de 2-1 te maken, terwijl Olivier Pilon een minuut later de 3-1 op het scorebord zette. "We geven nooit op en dat is onze kracht. Het is moeilijk om van ons te winnen als we aanzetten om doelpunten te maken", vertelt Ozan.