Genemuiden op valreep geklopt

21:09, 04-10-2014 / Laatste Update: 12:12, 13-12-2023

GENEMUIDEN - Een ongelukkige kopbal van Erik Rotman in het eigen doel heeft SC Genemuiden de kop gekost in de waanzinnig verlopen wedstrijd tegen Scheveningen (3-4). Rotman kopte de bal in blessuretijd achter zijn doelman Albert Flier na een ingooi. Het puntverlies kwam keihard aan bij trainer Hans van Dijkhuizen.

Omdat zoiets Sportclub eerder al was overkomen tegen ONS Sneek (2-3) en het punt echt voor het grijpen lag. Voor de cruciale tegentreffer miste Herman van Dijk aan de overkant een behoorlijke kans om de wedstrijd in het voordeel van Genemuiden te beslissen.

Scheveningen was de betere ploeg, maar begon pas te voetballen toen Genemuiden via Anne van der Kolk en Jacco Riemens een pikstart had gemaakt. Uit een discutabele strafschop - gegeven voor hands van Gieljan Tissingh - zorgde Tim Peters voor 2-1 en halverwege was het evenwicht hersteld via een goal van Maayen.

Na een tweede treffer van Peters - in minuut 54 - leek Scheveningen de winnaar. Maar uit het niets zorgde Philip Ties met een knappe kopbal weer voor balans; 3-3 met ruim twintig minuten te gaan.

De eindfase was net zo meeslepend als de rest van het duel. Beide teams speelden voor de winst, de irritatie nam in beide ploegen toe en scheidsrechter Van der Roest trok de ene na de andere kaart.

Op de bank vond Van Dijkhuizen het gelijkspel een goed resultaat, het was een mooie beloning geweest voor de instelling. In de tragische derde minuut van de blessuretijd pakte het anders uit.