Genemuiden voelt zich winnaar na remise tegen HHC

22:26, 23-08-2014 / Laatste Update: 10:03, 13-12-2023

GENEMUIDEN - Het gelijkspel in de eerste wedstrijd van de competitie voelde bij SC Genemuiden een stuk beter aan dan bij HHC. Ondanks de late treffer van Rob van der Leij voor de topklasser uit Hardenberg (1-1). Met minuut 87 op de klok kopt Van der Leij, overgekomen van Be Quick 1887, de bal na een voorzet van Gersom Klok fraai in de winkelhaak.

Daarmee krijgt de ploeg van trainer Marcel Groninger misschien wel iets teveel. Want HHC speelt in Genemuiden flets en flauw.

Hans van Dijkhuizen, de nieuwe trainer van Genemuiden, laat zijn team in het Louis van Gaal-systeem spelen; met drie centrale verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen. Het werkt uitstekend omdat de aanvallers van HHC zich niet kunnen onderscheiden met knappe individuele acties.

Na de ronduit saaie eerste helft wordt het duel in de 53ste minuut opengebroken door Phillip Ties. De nieuweling van Genemuiden werkt de bal met het hoofd over de doellijn na een rush van Tjeerd Korf. Korf doet daarmee wat de collega's aan de overkant niet voor elkaar krijgen; een beslissende actie maken.

Hielke Penterman mist een opgelegde kans om direct tegen te scoren. En Sijmon Eenkhoorn zal ook nog wel eens terugdenken aan de mogelijkheid die hij een kwartier voor tijd, vrij voor doelman Sander Danes, laat liggen.

Zodoende ontsnapt HHC aan de nederlaag, omdat Klok vlak voor tijd wel de perfecte voorzet geeft. En waar HHC achterblijft met het gevoel dat het veel beter zal moeten, overheerst in Genemuiden meer de tevredenheid. Er ligt een basis om in de resterende 29 wedstrijden handhaving mogelijk te maken in de topklasse.