GVVV geeft wedstrijd tegen Scheveningen in een kwartier weg

21:35, 23-08-2014 / Laatste Update: 08:32, 13-12-2023

SCHEVENIGEN - GVVV beleefde een bijzonder valse start van de competitie in en tegen Scheveningen. De Veenendaalse topklasser ging op sportpark Houtrust met 4-2 onderuit en had die nederlaag volledig aan zichzelf te wijten.

Tussen de vijftiende en de 27ste minuut sloeg Scheveningen drie keer genadeloos toe na ketsers in de achterhoede en onnodig balverlies: 3-0. Daarna richtte GVVV zich nog wel op en dat leverde in de 37ste minuut een doelpunt op via een fraai genomen vrije trap van Joey Snijders: 3-1.

In de tweede helft bleef verdediger Tom Oostinjen in de kleedkamer achter en gaf trainer Erik Assink zijn ploeg meer aanvallende impulsen met het inbrengen van middenvelder Danny de Leeuw. Bijna kwam GVVV al in de eerste minuut van het tweede bedrijf op 3-2, maar de kopbal van Sherwin Grot belandde op de paal. Grot miste even later opnieuw een riante mogelijkheid.

In de 57ste minuut was het wel raak. Roy Terschegget stond aan het einde van een vloeiende aanval over vijf schijven en zorgde met een beheerste schuiver voor de aansluitingstreffer: 3-2. Ondanks nog een paar goede kansen op de gelijkmaker, kwam GVVV niet verder.

Scheveningen wist zich ook geen raad met de vele ruimte, die GVVV bood en daarom leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Maar in blessuretijd betekende een slippertje van Wouter Bonke toch nog voor een doelpunt van de thuisploeg: 4-2.

In het eerstvolgende duel thuis tegen Barendrecht kan GVVV zich revancheren voor de teleurstellende competitiestart.