GVVV met moeite langs Capelle

18:50, 01-11-2014 / Laatste Update: 08:26, 13-12-2023

VEENENDAAL - Vooraf had GVVV al rekening gehouden met een lastige wedstrijd tegen Capelle. Die verwachting kwam ook helemaal uit. In een niet al te best duel tussen beide runners-up in de topklasse wonnen de Veenendalers nipt met 2-1.

De wedstrijd kenmerkte zich door veel slordigheden aan beide zijden en dat kwam het kijkspel niet ten goede. Het was duidelijk te zien dat GVVV het bekerduel tegen AZ (0-5 verlies) nog in de benen had, want van het bekende positiespel van de Veenendalers kwam maar weinig terecht. Capelle ontpopte zich bovendien als een veel beter voetballende ploeg dan in vorige competities en was voor rust zeker zo goed als GVVV.

Het duurde tot de 53ste dat er een doelpunt op het scorebord kwam. Taoufik Adnane zette met een lobje Tom Oostinjen vrij voor doelman Nick van der Ploeg en de middenvelder had ook een fraaie lob in huis: 1-0 voor GVVV.

Tien minuten later was het al 2-0. Martin van Eck stond aan het einde van een fraaie aanval van GVVV. Daarna leek een grote overwinning in het verschiet, vooral omdat Salif Diao van Capelle na twee keer geel naar de kant moest.

Maar GVVV verprutste diverse opgelegde kansen, waardoor Capelle hoop bleef houden op een beter resultaat. Dat kwam er in de tachtigste minuut ook. Cecilio Lopez kon op links voorzetten, waarna invaller Jair Balrak bij Oostinjen wegdraaide en de 2-1 scoorde.

Daarna moest GVVV vol aan de bak om op de been te blijven tegen tien man van Capelle. Dat lukte met veel moeite, waardoor GVVV steviger op de tweede plaats blijft, maar door de 1-2 winst van koploper Kozakken Boys bij HHC wel de eerste periodetitel misloopt.