GVVV onderuit bij IJsselmeervogels

21:17, 25-10-2014 / Laatste Update: 12:48, 13-12-2023

SPAKENBURG - Aan de fraaie reeks overwinningen van GVVV, is een abrupt einde gekomen. IJsselmeervogels versloeg thuis de Veenendaalse topklasser met 2-0, waardoor Kozakken Boys weer de koppositie van GVVV overnam.

Het werd een tumultueus duel in Spakenburg. IJsselmeervogels was in de beginfase de bovenliggende partij, maar kwam in de zevende minuut uit het niets op voorsprong via een klutsbal van Thomas Verheijdt: 1-0.

Daarna nam GVVV het initiatief over, maar wist dat niet in doelpunten om te zetten. Sherwin Grot miste een opgelegde kans en Martin van Eck schoot voorlangs.

GVVV had scheidsrechter Van der Roest niet op de hand. Eerst wuifde hij een overtreding op Taoufik Adnane binnen het strafschopgebied weg en pal voor rust kende hij GVVV in eerste instantie wel een strafschop toe, maar kwam daar even later op terug en gaf Grot geel voor een vermeende handsbal.

Zijn warrige fluiten en het al even ongelukkige vlaggen van zijn assistenten leidde tot veel irritaties, vooral nadat hij in de tweede helft IJsselmeervogels wel een penalty gaf voor een lichte duwfout. Er kwam zelfs een afkoelingsperiode aan te pas, omdat de gemoederen in en buiten het veld te hoog opliepen.

Mike van de Laar had IJsselmeervogels in de 66ste minuut vanaf elf meter op een 2-0 voorsprong gezet en dat was de nekslag voor GVVV. De ploeg van trainer Erik Assink was niet meer bij machte om de wedstrijd nog een wending te geven.

Al met al een slechte generale voor het bekerduel van woensdag tegen AZ. Het is de vraag of Joey Snijders dan inzetbaar is. De vleugelspits raakte pal voor rust aan het hoofd gewond en moest daarmee naar het ziekenhuis.