GVVV wint met ruime cijfers van FC Lisse

20:48, 04-10-2014 / Laatste Update: 08:28, 13-12-2023

LISSE - In een matig duel was GVVV met 0-4 te sterk voor FC Lisse. De Veenendalers misten twee sterkhouders op het middenveld – Simon Brouwer en Wilco den Hartog waren beiden geblesseerd – maar dat was geen belemmering voor een verdiende overwinning.

Daarmee deed GVVV goede zaken. Zelf klom de ploeg van coach Erik Assink naar de tweede positie op de ranglijst en heeft nu één punt achterstand op koploper Kozakken Boys, die met 3-3 gelijk speelde tegen Spakenburg. Zaterdag ontmoeten beide teams elkaar in Veenendaal en dat belooft een spektakelstuk te worden.

Dat GVVV de eerste helft in Lisse afsloot met slechts een 0-1 voorsprong had de ploeg aan zichzelf te danken. Sherwin Grot kreeg twee uitgelezen mogelijkheden om GVVV op voorsprong te zetten, maar de spits legde beide keren de bal breed in plaats van zelf te schieten.

Verdediger Rodny Hofman moest er aan te pas komen om GVVV aan de leiding te brengen. Uit een schitterend genomen vrije trap liet hij doelman Mark de Vries kansloos: 0-1.

Na rust besliste GVVV in tien minuten de wedstrijd. In de 48ste minuut gaf Joey Snijders de bal uitstekend voor, waarna Grot goed afrondde: 0-2. Vijf minuten later was het Martin van Eck, die de rebound, na een schot van Snijders, gemakkelijk kon binnetikken: 0-3.

In de 59ste minuut stond na een vloeiende aanval via Snijders, Van Eck en Grot, laatstgenoemde klaar om de 0-4 aan te tekenen.