Het is klaar met FC Lienden zondag 1, oude amateurploeg van Hans Kraay jr. stopt ermee

7 april 2020

William Hoogteyling

FC Lienden stopt met de ploeg die op zondag voetbalde. Alle contracten van de spelers en staf worden per 31 mei officieel ontbonden. Op deze manier komt er een abrupt einde aan het bestaan van FC Lienden zondag 1. De laatste competitiewedstrijd werd op 8 maart 2020 gespeeld tegen Quick (1-0 winst).


De laatste jaren was het op De Adijhof sowieso trekken aan een dood paard. In het seizoen 2017-2018 lukte het de club op het nippertje om op het hoogste amateurniveau (Tweede Divisie) te blijven, in het seizoen dat eerst Hans Kraay jr., daarna Jan Veldhuizen en als laatst Hans van de Haar als trainer voor de groep stonden.

Bijna verdronken
Vorig seizoen ging het alsnog mis. Nadat de club halverwege het seizoen al leek te verdrinken (vertrek geldschieters Nico Wagenvoort en Adrie Timmer) lukte het Van de Haar om spelers te ronselen om het seizoen af te maken. Uiteindelijk degradeerde FC Lienden via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

Ook dit seizoen bagger
De prestaties van FC Lienden vielen dit seizoen ook al tegen. Aan het begin van het seizoen probeerde FC Lienden om kampioen te worden en zo terug te keren naar de Tweede Divisie, maar al snel ging die droom in rook op. De club sloot het seizoen af op de 1 na laatste plaats.

Top 5 best gelezen

The "Google Analytics Top Content" widget requires the plugin, "Google Analytics for WordPress by MonsterInsights", to be installed and activated.

Install plugin | Activate plugin.