HHC Hardenberg kent slechte competitiestart

31 augustus 2014

HHC Hardenberg kent slechte competitiestart

HARDENBERG - De competitiestart van HHC Hardenberg is compleet mislukt. Na het gelukkige gelijkspel in Genemuiden (1-1) zag trainer Marcel Groninger een tiental verliezen van Scheveningen (0-1). 

HHC heeft dit seizoen misschien wel de beste selectie ooit, maar het spel van de topklasser is nog niet om over naar huis te schrijven. Tegen Scheveningen was alleen de eerste fase na rust goed te noemen. In die periode kreeg Sargon Gouriye ook een kansje om te scoren.

Feit was dat HHC op dat moment al met 10 man speelt. Middenvelder Tiemen van Hezel werd net voor de pauze van het veld gestuurd door de onervaren arbiter Mulder uit Uithuizen. Van Hezel kwam op het middenveld hard in botsing met Ingmar Maayen. Gestrekt been, oordeelde Mulder. Een beslissing die in twijfel getrokken mag worden.

Met 11 tegen 11 speelde HHC niet goed. Groninger zag veel te veel lange ballen van zijn mannen, die geen middel vonden om het compact spelende Scheveningen te laten wankelen.

Net toen het beter oogde, ging het fout. Bij de eerste aardige aanval van Scheveningen in de tweede helft raakte rechtsback Koorndijk de lat. Na slecht uitverdedigen knalde linksback Marcel Pronk wel raak (0-1). In de resterende 25 minuten deed HHC er alles aan om het echec te voorkomen. Er kwam ook nog een kans, in blessuretijd. Gouriye haalde de achterlijn. Rob van der Leij, die vorige week voor de verlossende treffer zorgde, schoot evenwel te zacht in.

"Zeer teleurstellend", was de logische conclusie van Groninger. "We halen onszelf uit de wedstrijd, ook door die rode kaart. De 10 man in de 2e helft hebben gewerkt voor 11 man. Maar het is duidelijk dat het voetballende aspect veel beter moet worden."

HHC kan zich revancheren in de aanstaande wedstrijden tegen de debutanten Sparta Nijkerk en Hoek.