Hoek krijgt voetballes in Hardenberg

21:06, 13-09-2014 / Laatste Update: 09:46, 13-12-2023

HARDENBERG - Het bezoek aan HHC Hardenberg is Hoek slecht bekomen. De Zeeuws-Vlaamse topklasser leed een onthutsende nederlaag. Het werd op het fraaie sportpark de Boshoek 5-0.

En daarmee kwam Hoek er nog genadig vanaf. De wedstrijd was bij rust al gespeeld. Hoek, dat de geblesseerde Gert-Jan van Leiden miste, werd in de eerste 45 minuten compleet overlopen. HHC benutte de ruimtes achter de defensie prima. Bovendien had de Zeeuws-Vlaamse ploeg geen antwoord op de vele positiewisselingen bij de thuisclub.

Na dertien minuten was het al 2-0 via twee doelpunten van Hielke Penterman. Hoek keek ernaar, stond erbij en kon zelf nagenoeg niets creëren. In de 37e minuut werd het via Penterman zelfs 3-0 en zes minuten voor de pauze liet Koos Werkman de 4-0 aantekenen.

Trainer Kenny Verhoene nam in de rust maatregelen en bracht Thomas van Renterghem en Mateusz Kuzmicki in voor Birgen Martens en Thomas van den Houten. Verder werd Reguillo Vandepitte centraal achterin geposteerd, werd Lionel Fitsch rechtsback en schoof Fabian Wilson door naar het middenveld. Kuzmicki werd belast met de bewaking van topschutter Penterman.

De organisatie oogde iets beter, maar het spel bleef zwak. Dom balverlies van Vandepitte leidde de 5-0 van HHC in. Invaller Rob van der Leij profiteerde en verschalkte doelman Jordi de Jonghe, die daarvoor nog enkele knappe reddingen verrichtte. Hierna raakte invaller Kyle Doesburg nog de lat. Zo bleef het 5-0 en droop Hoek met de staart tussen de benen af.