Jeugdspelers zijn er na 18 minuten en 6-0 achterstand wel klaar mee

18 november 2019

Internet Longa'30

De wedstrijd tussen de A-junioren van het Lichtenvoordse Longa'30 en Woezik uit Wijchen heeft afgelopen zaterdag niet heel lang geduurd. Binnen 18 minuten stond er al een tussenstand van 0-6 op het bord. De spelers van Woezik vonden dat eigenlijk wel vernederend genoeg en liepen het veld af.


Longa speelde de wedstrijd in de 4e divisie dus uit en mocht na 18 minuten weer terug naar Lichtenvoorden. De spelers, staf en ouders hadden net een uur gereisd en mochten dat pokke-eind ook weer terug.

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zegt Longa'30-trainer Sandor Wijkamp tegen De Gelderlander. "Woezik begon met 11 man en er was maar 1 begeleider bij. De grensrechter moest uit de kantine worden gehaald. Na hun 2e blessure stapten ze na 18 minuten van het veld af. Of het echte blessures waren, daar kan ik niet over oordelen."

Het is aannemelijk dat Woezik een straf gaat krijgen. De tuchtcommissie van de KNVB moet nu beslissen wat er gaat gebeuren. Woezik wordt waarschijnlijk gestraft met punten in mindering en een geldboete.