๐ŸŽฅ | KIJKEN! Dit is echt het slechtste amateurteam van Nederland

24 maart 2020

Check je dit artikel in onze app? Klik dan hierrr voor de video!


Een doelman als schietschijf, een spits die nog het hele seizoen droog staat (binnen het veld) en een linksback die alles raakt behalve de bal. VSV '31 heeft die kwaliteitspelers in huis. De eilandvoetballers, die serieus in aanmerking komen voor slechtste amateurploeg van Nederland, overhandigen bizarre uitslagen en het mooiste is nog: ze moeten dik 5 (!) uur reizen voor iedere uitwedstrijd. Wij gingen mee met de helden van de kelderklasse!

Sinds dit seizoen speelt het wonderteam van Vlieland voor het eerst in de competitie van de KNVB (5de klasse B). Daarmee was de gemeente de laatste in Nederland zonder amateurclub. Omdat Vlieland geen andere clubs heeft, moet het team altijd eerst 1,5 uur op de boot naar Harlingen en vervolgens met auto's naar de tegenstander. "Het is voor ons altijd een hele dag van huis"

Standbeeld voor doelpuntenmaker
En de resultaten dan? Nou, die zijn zeker niet om over naar huis te schrijven. In 13 wedstrijden pakte de ploeg nog geen punt Sterker nog: doelman Robert Algra kreeg al 103 tegentreffers en zelf scoorden ze nog nooit! Heel Vlieland kijkt er al met man en macht naar uit. De maker van de eerste goal krijgt zelfs een standbeeld op het eiland, zo is door een van de tegenstanders verzekerd. Valt die eerste goal op bezoek bij VV Oldeboorn wel? Dat zie je in de video!

VSV '31 heeft mooiste veld van Nederland
We volgden de mannen gedurende hun hele wereldreis naar het vasteland, maar namen ook een kijkje op de thuisbasis van VSV '31. Alleskunner Guido Veenstra leidde ons rond over 'het mooiste voetbalveld van Nederland'. En daar heeft hij zeker een punt. Met een veld dat er vlak na de winter nog prima bij ligt en het terrein dat middenin het bos ligt, is dat zeker geen woord gelogen.

Enige minpunt: de wissels (die het niveau dus niet aankunnen) kunnen niet in een dug-out zitten en als het donker is, is het ook echt donker. Rondom het veld staan geen lichtmasten. Of er ook punten gepakt worden? "Kampioenschappen zelfs, maar niet door ons eerste team."

Benieuwd waar cultploeg VSV '31 zelf speelt? Check dan onderstaande video!