Klinkende zege voor topklasser Hoek in Sneek

31 augustus 2014

Klinkende zege voor topklasser Hoek in Sneek

SNEEK - Hoek boekte zaterdagmiddag de 1e overwinning in de topklasse. De Zeeuwse ploeg was in de verste uitwedstrijd van het seizoen te sterk voor ONS Boso Sneek. Na een snelle 2-0-voorsprong won de ploeg van Kenny Verhoene uiteindelijk met 1-4. De doelpunten kwamen op naam van Birgen Martens, Guillaume Clinckemaillie (2x) en Thomas van den Houten. 

Een week na de nederlaag tegen Capelle begon Hoek in een aangepaste formatie. Verhoene had zijn ploeg op 3 plaatsen gewijzigd. Mathieu Voet behoorde niet tot de wedstrijdselectie, Gert-Jan van Leiden en Kyle Doesburg begonnen op de bank. De gekozen speelwijze leverde al snel resultaat op. Hoek creëerde zelf ruimte op de flanken, waar de aanvallers om de beurt indoken. Het leverde een droomstart op, dankzij een paar Belgische bevliegingen.

Stiftballetje Birgen Martens pikte de bal na tien minuten net over de middenlijn op, begon te dribbelen en liep vervolgens de ene na de andere verdediger voorbij. Met een subtiel stiftballetje over de uitgekomen keeper rondde hij zijn solo af (0-1). Vijf minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Thomas van der Haegen veroverde de bal en stuurde meteen Nick de Groote diep. Hij bediende Guillaume Clinckemaillie en diens inzet werd door een verdediger met de hand beroerd. Clinckemaillie maakte vanaf elf meter geen fout (0-2).

Na een fraaie volley van Van der Haegen, die door doelman Eize Piter Douma maar net naast kon worden getikt, pakte Sneek het iets anders aan. De Friezen kregen wat meer grip het spel van Hoek en hadden zomaar terug in de wedstrijd kunnen komen. Age Wim van der Zee, een week eerder twee keer trefzeker tegen Sparta Nijkerk (3-3) schoot van dichtbij echter naast. Nadat Martijn Roosenburg (ex-Cambuur) ook een goede mogelijkheid had laten liggen, sloeg Hoek uit een counter bijna voor een derde keer toe. De Groote vond Reguillo Vandepitte, maar diens schot werd gekeerd door doelman Douma.

Na rust zorgde Thomas van den Houten op aangeven van De Groote snel voor 0-3, maar Sneek leek toch nog terug in de wedstrijd te komen. Age Wim van der Zee kopte een vrije trap achterwaarts binnen (1-3) waardoor de thuisploeg weer hoop kreeg. Die verdween een kwartier voor tijd. De Groote zag een sterke wedstrijd net niet beloond met de 1-4, Clinckemaillie haalde de trekker wel over. Daarna verzuimden Clinckemaillie en De Groote nog om de score verder uit te bouwen. Zaterdag speelt Hoek op eigen veld thuis tegen IJsselmeervogels.

ONS Boso Sneek-Hoek 1-4 (0-2) 
10. Birgen Martens 0-1, 15. Guillaume Clinckemaillie 0-2 (strafschop), 51. Thomas van den Houten 0-3, 62. Age Wim van der Zee 1-3, 76. Guillaume Clinckemaillie 1-4. Scheidsrechter: S.A.J. van Wijk (Nieuw Lekkerland). Gele kaart: Martijn Roosenburg (ONS Boso Sneek). Aantal toeschouwers: 400.
ONS Boso Sneek: Eize Piter Douna; Gustavo van der Veen, Arnold Herder (46. Curty Gonzales), Chris de Wagt, Klaas de Vries; Jacob Noordmans, Rolf Dijk (73. Tjisse Kerkstra), Martijn Roosenburg, Danny Kampstra (54. Rodi de Boer); Age Wim van der Zee en Jurjen Bosch.
Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Giovanni Siereveld, Thomas van den Houten; Birgen Martens, Reguillo Vandepitte (48. Gert-Jan van Leiden), Jelle de Schryver (62. Kyle Doesburg), Thomas van der Haegen (82. Thomas van Renterghem); Nick de Groote en Guillaume Clinckemaillie.