KNVB knoeit met schema nacompetitie: ‘Dit is heel erg slecht gedaan’

27 mei 2019

ANP

Voetbalclubs uit de 4de klasse keken raar op toen ze het schema van de play-offs om promotie/degradatie zagen op Voetbal.nl. Dat blijkt een geheel ander programma te zijn dan door veel clubs werd gedacht. Zo meldt de Gelderlander.


"Wij dachten dat we uit tegen SC Overdinkel zouden moeten spelen", vertelde de trainer van AD'69. Zij pakten zondag de 3de periode in 4C. "Dat hebben we gezien op het schema van de KNVB op haar website. Maar nu staat op voetbal.nl dat we op donderdag (Hemelvaartsdag, red.) thuis tegen Krayenhoff uit Nijmegen moeten voetballen. We snappen er niets meer van."

Meer verbaasde blikken
Ook bij Vios Beltrum, als 12de geëindigd in 3C, begrijpen ze er niets van. "We hebben er alles aan gedaan om als 12e te eindigen", aldus trainer Manfred Graven.

"Dan zouden we de 1ste ronde vrij zijn en in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd  Zeddam/Sint Joris of Angeren spelen volgens het door de KNVB gepubliceerde schema. Maar nu hebben we gezien dat we zondag tegen WWNA spelen. Het is me een volslagen raadsel."

Geen commentaar
GWVV uit Varsselder dacht in de 2de ronde tegen de winnaar van MvR/HC'03 te voetballen. "Maar nu spelen we zondag thuis tegen HC'03", riep trainer Edwin Grotenhuis. "Het is allemaal heel vaag en ik snap er niets meer van. Voor clubs die ineens op Hemelvaartsdag moeten spelen, is het nog veel erger. Die wisten daar niets van. Dit is heel erg slecht gedaan door de KNVB."

De KNVB heeft nog niet gereageerd op het verhaal.