KNVB-scheids (31) verdacht van aanranden grensrechter en maken van filmpjes in kleedkamer

2 maart 2021

ANP
scheidsrechter-randt-grensrechter-aan

Een voetbalscheidsrechter (31) uit de Derde Divisie en Hoofdklasse wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van het aanranden van zijn eigen grensrechter. Dat meldt AD Dordrecht. De KNVB zegt dat de man uit Den Dolder geen wedstrijd meer heeft gefloten sinds zijn assistent melding maakte van het voorval.


Het seksuele misdrijf zou anderhalf jaar geleden in een kleedkamer zijn gebeurd, toen de 2 een wedstrijd moesten leiden van IFC op sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht.

Piemel aangeraakt en filmpjes gemaakt
Na de wedstrijd zou de mannelijke scheidsrechter zijn lijnrechter plotseling hebben aangerand door over zijn broek zijn piemel aan te raken. Ook heeft de 31-jarige KNVB-fluiter ‘geheime opnames gemaakt in de kleedkamer’, zo luidt de rest van de verdenking tegen de scheids uit de regio Utrecht. De verdachte moet zich woensdag voor de politierechter in Dordrecht verantwoorden.

KNVB op de hoogte
De KNVB laat in een reactie weten dat de bond op de hoogte is van de aanklacht. "De melding is tegelijkertijd binnengekomen bij het Centrum Veilige Sport Nederland en de vertrouwenscontactpersoon van de KNVB. We zijn vanaf begin af aan bij deze zaak betrokken geweest."

Geschorst
De talentvolle scheidsrechter is voorlopig geschorst. "Het proces is verlopen zoals normaal is bij dit soort zaken. Het is gemeld bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) en op verzoek van het ISR heeft de KNVB de scheidsrechter tijdens het onderzoek geschorst", aldus Schippers.