KNVB vindt dat HFC reclame maakt voor drank en deelt boete uit

23 september 2016

Pro Shots

De Koninklijke HFC speelde woensdag in de KNVB-beker zonder shirtsponsor. De KNVB verbiedt het namelijk aan clubs en spelers om reclame te maken voor drank. Als je dan Scotch Whisky International als sponsor hebt is dat niet heel handig. Omdat de Haarlemmers het tenue wel in de 2e divisie dragen, heeft de bond alsnog een boete gegeven.


Allereerst is de club voorwaardelijk uit de competitie gehaald. Als de club binnen 2 weken nieuwe wedstrijdkleding regelt, is alles weer in orde. Ook kreeg HFC de maximale boete in het amateurvoetbal opgelegd: 4.540 euro.

HFC: we maken geen reclame
Daar is HFC het niet mee eens, zo zeiden ze al eerder. De sponsor is namelijk een beleggingsfonds en heeft dus niets te maken met de Drank- en Horecawet. ''Als Johnnie Walker ons zou sponsoren, zou HFC de KNVB begrijpen'', zegt bestuurslid Eelco van Ravenswaaij donderdag in De Telegraaf.

"De Stichting Verantwoord Alcoholgebruik geeft ons ook gelijk. Het feit dat het woord 'whisky' in de naam van een beleggingsfonds staat, betekent niet wij alcohol promoten.''

HFC speelt in de competitie dus wél gewoon met de shirtsponsor.

Deel hier jouw mooiste of grappigste momenten uit het amateurvoetbal. Is jouw video geniaal? Dan plaatsen wij hem op De Scout!