Kozakken Boys en Spakenburg in balans (3-3)

4 oktober 2014

Kozakken Boys en Spakenburg in balans (3-3)

WERKENDAM – In de topklasse is Kozakken Boys zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg op 3-3 blijven steken. De Werkendammers blijven wel koploper.

Het was op De Zwaaier (2500 toeschouwers) een enerverend en open duel. Spakenburg, de algeheel amateurkampioen van vorig seizoen, nam de leiding via topscorer Kees Tol. Hij benutte een strafschop: 0-1. Berry Powel bracht de partijen weer in evenwicht (1-1).  Vervolgens zette Yoann de Boer met een fantastisch schot de Kozakken op voorsprong (2-1). Maar bijna in dezelfde minuut strafte Maurice van der Wilt aan de andere kant een foutje in de Boys-defensie af waardoor er een 2-2 ruststand op het bord kwam.

Een half uur voor tijd kwam Majer Lukoki in het veld voor Richie Basoski. Lukoki’s eerste balcontact bracht Berry Powel in schietpositie. Powel knalde ook gelijk raak (3-2). De volle drie punten zaten er niet in voor de Kozakken omdat Spakenburg gelijkmaakte (3-3). Kozakken Boys-trainer Danny Buijs kon leven met het gelijkspel. “We hebben goed gespeeld en we troffen ook een  goede tegenstander. Het publiek heeft genoten. We staan inderdaad nog bovenaan maar daar kijk ik nog niet zo naar”, sprak Buijs na afloop.