LOL! Amateurscheids staakt wedstrijd nadat reservespeler 06-nummer aan hem geeft

17 september 2019

ANP (beeld ter illustratie)

Het leven als scheidsrechter is niet makkelijk. Zeker niet als amateurscheidsrechter. Wekelijks menen spelers op zaterdag en zondag het toch echt beter te weten dan de man met het fluitje. De scheids bij de kelderklassepot tussen Sporting Heerlen 2 en Walram 2 floot afgelopen weekend een bijzondere pot.


De scheidsrechter van dienst besloot de wedstrijd na het zoveelste incident definitief te staken. Een van de redenen: een speler van Sporting Heerlen 2 gaf zijn 06-nummer aan de scheidsrechter! Hoe dat allemaal zit lees je hieronder.

Geintje
De speler van Heerlen 2 had commentaar op de leiding en de scheidsrechter wilde daarom geel geven. Hij vroeg naar zijn nummer, maar de speler gaf in plaats van zijn rugnummer zijn 06-nummer. "Het was wel als grapje bedoeld. De scheidsrechter kwam naar onze speler op de reservebank toe en vroeg zijn nummer. Dus hij gaf z’n 06. Leuk toch? Dat was trouwens niet de reden voor het staken", sprak de trainer van Heerlen tegenover De Limburger (€).

"Mijn leider zei ook nog iets tegen de scheidsrechter en moest toen van hem de dug-out uit en achter de afrastering gaan staan. Maar die man is 70 en niet meer zo goed ter been. Hij ging op weg naar het poortje, maar de scheidsrechter had liever dat hij over het hek sprong. Kon die natuurlijk niet. 'Dan staak ik de wedstrijd.' En dat deed hij", aldus de coach van Sporting Heerlen.

Scheids heeft ander verhaal
De wedstrijd tussen Sporting Heerlen 2 en Walram 2 ging eigenlijk nergens meer over. Beide teams konden niet meer verder in het bekertoernooi. "We hebben nog even overwogen zonder scheidsrechter verder te spelen, er een oefenpotje van te maken. Er was nog een dik half uur te spelen. Hebben we toch maar niet gedaan", zei de trainer van Heerlen.

De scheidsrechter vertelde zijn kant van het verhaal. "De teamleider treuzelde bewust en van het telefoonnummer kon ik de humor niet meer inzien na wat daarvoor allemaal al gebeurd was", aldus de arbiter, die van alles naar zijn hoofd kreeg geslingerd van alles en iedereen. "Door supporters op het terras boven de ingang naar de kleedlokalen. Na het staken weer. Eigenlijk had ik best willen hervatten, maar toen dat gebeurde, heb ik definitief gestaakt."