‘Luie spelers’ zijn niet meer welkom bij deze amateurclub

24 april 2019

ANP/ Foto ter illustratie

Voetballen in de kelderklasse is natuurlijk het mooiste wat er is. In het weekend af en toe een balletje trappen met je maten. Lekker pilsie achteraf. En mocht je een keer geen zin hebben, blijf je lekker thuis. Nou, dat laatste is bij voetbalclub NSVV uit Numansdorp niet meer het geval.


Zogenaamde 'luie spelers' zijn niet meer welkom bij de amateurclub. NSVV stelt een zwarte lijst op met spelers die meer dan de helft van de wedstrijden zonder aantoonbare reden niet komen opdagen. De club is dat soort gasten liever kwijt dan rijk.

'Goeden lijden onder de kwaden'
"In de recreatie-elftallen worden steeds meer wedstrijden uitgesteld, omdat spelers niet komen,’' zegt NSVV-voorzitter Arie Kruithof bij RTV Rijnmond. "De goeden gaan nu lijden onder de kwaden en worden ongemotiveerd. Zij willen op deze manier ook niet verder, want ze weten niet zeker of ze elk weekend kunnen voetballen."

Onder de duim?
Kruithof heeft wel een vermoeden waarom sommige spelers zich zo vaak afmelden: "Dat ze een dominante vrouw hebben, dat horen we vaak. Maar ik denk eigenlijk dat ze 's avonds tot laat zijn gaan stappen of iets dergelijks."