Mega veel amateurwedstrijden dit seizoen afgelast, problemen voor de KNVB

27 februari 2018

Pro Shots / Thomas Bakker

Als je zelf amateurvoetballer bent, is het een bekend verhaal: als het een beetje koud is worden veel wedstrijden afgelast. Omdat er dit seizoen al zoveel wedstrijden niet door zijn gegaan, zit de KNVB met een probleem. Alle wedstrijden moeten voor eind mei afgewerkt worden, maar dat zal nog niet zo makkelijk worden.


Deadline!
De laatste speelronde in het amateurvoetbal staat voor zaterdag 26 en zondag 27 mei gepland. Vóór dat weekeinde moeten alle overige wedstrijden gespeeld zijn. Door de vele afgelastingen van de afgelopen periode gaat dat heel moeilijk worden, met nog 10 of 11 duels te gaan. Er zijn ook ploegen die nog 16 of zelfs 17 wedstrijden moeten spelen, meldt De Gelderlander.

Competitievervalsing
Dat levert scheve verhoudingen op en misschien nog erger: competitievervalsing ligt op de loer. "Scheefgroei willen we tot een minimum beperken. Vandaar dat we de wedstrijden zo snel mogelijk laten inhalen.” Veelal doordeweeks, zegt een woordvoerder, omdat alle inhaalweekeinden inmiddels al zijn vol gepland.

Het verlengen van de amateurcompetities is ook geen optie. De KNVB is namelijk gebonden tot de speeldagenkalender. "Die hangt voor zowel het amateurvoetbal als het betaald voetbal samen met de internationale agenda.”