Paus wist niets van dopinggebruik bij Spakenburg

10 augustus 2014

Paus wist niets van dopinggebruik bij Spakenburg

ENSCHEDE - Toenmalig trainer André Paus sluit niet uit dat onderzoek over dopinggebruik bij Spakenburg een heel ander verhaal geeft. Hij zegt zelf van niets te weten over het veelvuldig toepassen van het verboden middel methylhexanamine door spelers in het kampioensseizoen 2011/2012 van de zaterdagtopklasser.  

Hij zit te wachten in het vliegtuig op Cyprus, waar hij tegenwoordig profclub Anorthosis Famagusta als trainer onder zijn hoede heeft. Op weg naar zijn thuisfront in Deurningen. Geconfronteerd met het nieuws dat veel spelers van Spakenburg in het kampioensjaar 2011/2012, toen hij er coach was, verboden stimulerende middelen gebruikten, reageert hij: „Daar is mij niets van bekend. Ik wil ook even afwachten wat de onderzoeken die de Dopingautoriteit en de club zelf hebben aangekondigd opleveren. Wellicht komt daar een heel ander verhaal uit. Maar ik wil wel zeggen dat ik absoluut tegenstander van dopinggebruik ben. Verder geef ik geen commentaar.”

Twee spelers van Spakenburg onthulden zaterdag anoniem in NRC Handelsblad dat tijdens het seizoen 2011/2012, waarin de club kampioen werd van de zaterdagtopklasse, stelselmatig doping werd gebruikt. Het ging om methylhexanamine, dat sinds 2004 op de lijst van verboden middelen staat. Het onder bodybuilders populaire Crack V3 viel tot 2012 online te bestellen en was verder te koop in sommige sportzaken.

Ook Hengeloër Sargon Gouriye, nu actief bij HHC Hardenberg, maakte deel uit van de Spakenburg-selectie in 2011/2012. „Persoonlijk heb ik er niets van gemerkt”, luidt zijn weerwoord. „Ik zag dat spul echt niet op de massagetafel staan en ik gebruikte ook nooit doping. Verder wil ik er niets meer over zeggen. Ik ben vandaag hierover al zo vaak gebeld.”