Politie gaat niets doen aan drama bij Achilles: ‘Ze hebben wel wat beters te doen’

13 november 2019

Remko Kool
Soap Achilles terrein op slot, burgemeester en politie gaan niets doen

Het drama bij amateurvoetbalclub Achilles'29 gaat maar door en door. Burgemeester Slinkman van Berg en Dal, waar Groesbeek onder valt, zegt dat de politie in ieder geval niets meer gaat doen. Het is volgens de burgervader hartstikke onduidelijk wie er nou precies gelijk heeft. De familie Derks, of de voetbalclub...?


Daarom heeft de politie volgens Slinkman wel wat beters te doen dan op het terrein van de voetbalclub politietje te spelen. Dat zei de burgemeester, in iets andere woorden, woensdag in een verklaring, meldt de Gelderlander.

"In het conflict tussen de voetbalclub en de familie Derks verwacht laatstgenoemde politie-inzet om te voorkomen dat de club het terrein betreedt. Burgemeester Mark Slinkman wil op deze manier echter geen stelling nemen in het conflict. Het is namelijk niet aan hem om een juridisch oordeel te geven, maar aan de rechter. Het is een zaak tussen 2 private partijen", staat er met mooie woorden in de verklaring.

Vertaling: Ze moeten het maar uitvechten voor de rechter, wij gaan er geen fluit aan doen tot er een partij is benoemd die recht heeft op het terrein.

Verder in de verklaring:
"De situatie is inmiddels nog complexer geworden. De familie Derks wordt nu ook zelf beschuldigd zich vergrepen te hebben aan andermans eigendom. De heer Koolen, eigenaar van de voormalige kippenfarm, heeft aangifte tegen de familie Derks gedaan. Dit wegens het afsluiten van een hek dat eigendom is van Koolen, op diens grond staat en uitkomt op grond die evenmin van de familie Derks is."

DOE NOU RUSTIG
De burgemeester heeft de club én de familie opgedragen gewoon normaal en rustig te doen. Geen gekke dingen naar elkaars hoofd slingeren. "De politie komt bij meldingen steevast ter plaatse en legt vast wat er gebeurt. Pas na een uitspraak van een rechter zal blijken of een actie strafbaar is. Nu is niet helder wie in overtreding is, omdat niet duidelijk is wie in zijn recht staat: degene die een slot vervangt om een ander buiten te sluiten, of de ander die dat slot openbreekt om de kantine te kunnen betreden."