Rellen bij amateurwedstrijd Wateringen

21:06, 13-09-2014 / Laatste Update: 15:52, 13-12-2023

WATERINGEN (ANP) - ij een amateurvoetbalwedstrijd in het Zuid-Hollandse Wateringen zijn zaterdagmiddag rellen uitgebroken. Spelers en toeschouwers raakten slaags met elkaar. Ze gooiden onder meer met tafels en stoelen. Een speler van thuisclub KMD is gewond geraakt aan zijn hoofd en naar een ziekenhuis gebracht, mogelijk na een kopstoot. Degene die dat zou hebben gedaan, is opgepakt. Dat meldden de politie en KMD-voorzitter Hans Verschoor.

Het eerste elftal van KMD (Klein Maar Dapper) speelde zaterdagmiddag tegen Duindorp SV uit Den Haag. Duindorp kwam in de loop van de wedstrijd op een 0-2 voorsprong, maar KMD maakte in de 9e minuut van de blessuretijd alsnog de 3-2.

Volgens Verschoor, die grensrechter was, was het een aardige en sportieve wedstrijd. ,,Maar na het laatste fluitsignaal ging de keeper van Duindorp verhaal halen bij iemand op ons terras, omdat er tijdens de wedstrijd dingen naar hem zouden zijn geroepen. Dat escaleerde'', aldus Verschoor. Volgens de KMD-voorzitter werd het opstootje ,,vrij snel in de kiem gesmoord'', maar was het wel zo heftig dat de club de politie belde. Er zouden ,,10 tot 20'' mensen bij betrokken zijn geweest.