Scheidsie van 17 moet wedstrijd stilleggen door agressieve fans op 't veld

BD/ Ramon Mangold

admin • 23:14, 22-04-2018 / Laatste Update: 22:22, 12-12-2023

Een heftig potje zondag op de amateurvelden in Breda. Vierdeklasser Irene '58 versloeg Hoge Vucht met 3-0 en lijkt op weg naar de titel. Maar na de wedstrijd ging het maar om 1 ding: hoe de 17-jarige scheidsrechter Brian van Geffen op moest treden omdat er boze fans van de thuisploeg het veld op renden.

Van Geffen had al 3 keer rood uitgedeeld aan de thuisploeg. De fans van Hoge Vucht vonden het maar niets en renden het veld op. Ze schopten en sloegen er op los. Vooral de spelers van Irene '58 waren de pineut, al was de jonge scheids ook een doelwit. Hij legde het duel 20 minuten stil.

'Te weinig ervaring'

De spelers van Hoge Vucht gaven  de schuld van hun nederlaag ook aan de jonge arbiter: "De scheidsrechter begon in de tweede helft tegen ons te fluiten", zegt keeper en teammanager Yunus Arpat tegen het Brabants Dagblad. "Wij hebben van de scheidsrechter verloren. De scheidsrechter heeft ons uit de wedstrijd gehaald. Ongelooflijk dat de KNVB zo'n jonge scheidsrechter stuurt. Deze man had veel te weinig ervaring om zo'n duel te leiden."