Sneijder op de bank bij hoofdklasser, maar ‘zonder zich met opstelling te bemoeien’

1 december 2019

ANP

Invaller Emre Bal bezorgde zaterdaghoofdklasser DHSC 3 punten in de topper tegen Sportlust’46, met dank aan de voorspellende gave van Wesley Sneijder. De recordinternational zat als een soort van assistent op de bank, en voorspelde vooraf dat Bal als invaller wel zou scoren.


Hoofdtrainer John Vink, assistent-coach Jeffrey Sneijder en keeperstrainer Ronald Evers hadden opeens ook Wesley Sneijder naast zich op de bank zitten. Na het doelpunt van invaller Bal, rende de speler naar de bank en sprong Wesley in zijn armen.

Knappe voorspelling
Voor de wedstrijd was Bal teleurgesteld dat hij niet in de basis stond. De ex-middenvelder verzekerde Bal dat hij uit zijn invalbeurt wel zou scoren. En dat gebeurde dus ook!

'Wes' bemoeit zich niet met opstelling
"Wesley voelt zich erg betrokken bij het team", vertelt hoofdtrainer Vink. "Hij gaf aan graag op de bank te willen zitten, zonder zich met de opstelling te bemoeien. Daar hebben we akkoord voor gegeven. We moesten in aanloop naar deze wedstrijd een paar moeilijke keuzes maken. Dat heb ik in overleg gedaan met Jeffrey. Ik ben en blijf eindverantwoordelijk, maar Wesley zit er wel bij omdat je met z’n drieën meer ziet. Bovendien is hij een voetbaldier."