Spakenburg pakt puntje in blessuretijd

22:07, 27-09-2014 / Laatste Update: 15:11, 13-12-2023

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dankzij een treffer van invaller Joël Tillema in blessuretijd sleepte Spakenburg toch nog een puntje uit de strijd tegen Scheveningen: 3-3. Op Tillema na waren er echter maar weinig 'blauwe' spelers die met een glimlach het veld verlieten. ,,Het liep niet'', bromde speler Dominique Scholten.

De start van de thuisclub was voortvarend: al na drie minuten stond het 1-0 voor Spakenburg. Salim Amerzgiou draaide zich met de bal aan de voet handig vrij en vond met een steekpass Kees Tol, die afrondde. Daarna zakte het spel naar een bedenkelijk niveau, vooral aan de kant van de thuisclub. In de 32ste minuut volgde de verdiende gelijkmaker, uit een prachtig schot van Scheveninger Enzo Huntink.

Na rust werd Maurice van der Wilt ingebracht als vervanger van de tegenvallende aanvaller Peter de Lange, maar het gewenste effect van die wissel bleef uit. Toen aanvoerder Niek Ripson in de 56ste minuut blunderde en bij het wegwerken van de bal daar volledig overheen maaide, scoorde Mehmet Aldogan de 1-2. In de 73ste minuut werd het zelfs 1-3. Een slechte pass van Scholten leverde een counter van Scheveningen op. Jordy Strooker was verrast, kwam te laat en maakte in het strafschopgebied een overtreding op invaller Ingmar Maayen, die zelf vanaf de penaltystip profiteerde.

Het leek over en uit voor het matig spelende Spakenburg, tot Kees Tol min of meer uit het niets een voorzet van Scholten fantastisch over Scheveningen-keeper Tom Boks volleerde. Opens gloorde er weer hoop bij de blauwen en een slotoffensief werd ingezet. Joël Tillema scoorde twee minuten in blessuretijd en kort daarna kreeg een andere invaller Michael Lanting nog een enorme kans om de winnende te maken, maar zijn kopbal belandde net naast de paal.