Sparta Nijkerk pakt punt in extra tijd

22:27, 23-08-2014 / Laatste Update: 13:23, 13-12-2023

NIJKERK - Sparta Nijkerk heeft zaterdagmiddag op de valreep een punt overgehouden aan de rentree in de topklasse. Frank Tervoert zorgde in de blessuretijd van het enerverende duel met ONS Sneek voor de verdiende 3-3.

Sparta boog op de eigen Ebbenhorst voor de pauze dankzij treffers van Dave Huymans en Tervoert een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Daarmee leek het ook te gaan rusten. Maar pal voor de pauze gaven de Nijkerkers een corner weg. Age Wim van der Zee zorgde vervolgens nog voor de gelijkmaker. Diezelfde Van der Zee maakte direct na rust de 2-3. Hij kon ongehinderd raak koppen.

In de jacht op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg in de 66ste minuut een voordeeltje. Bij de Friezen pakte Gustavo van der Veen zijn tweede gele kaart. Maar daar wist Sparta aanvankelijk niet van te profiteren. Pas in blessuretijd zorgde Frank Tervoert voor de 3-3.