Staphorst beslist duel bij WVF al voor rust

20:58, 04-10-2014 / Laatste Update: 14:32, 13-12-2023

ZWOLLE - In een duel met twee gezichten wint Staphorst met 1-4 bij WVF uit Westenholte.

WVF schrikt al in de eerste minuut van een knal van Robert Pomstra op de lat. Daarna kan de promovendus uit Westenholte optisch gezien een kwartier lang aanhaken bij Staphorst. De 0-1 van Martijn Brakke komt vervolgens aan als een mentale mokerslag voor WVF. De gevolgen zijn desastreus want binnen tien minuten volgen de 0-2 (Rob Mijnheer) en 0-3 (Frank Kuurman).

Een kwalitatief beter en vooral ook veel scherper Staphorst maakt nog voor rust de 0-4 via Ewald Koster die een corner geheel vrijstaand binnen kopt. Na rust heeft WVF de wedstrijd beter onder controle. Staphorst zakt ver terug en haalt lang niet meer het niveau,van voor rust. Het geeft WVF de kans om wat terug te doen. Lennart Bril wordt binnen de zestien gehaakt door Roelof de Jong. Ohzan Kardag schiet de toegekende strafschop binnen en scoort.

De voortkabbelende wedstrijd wordt vlak voor tijd opgeschrikt door een incident tussen Staphorster Ferdi ter Avest en WVF keeper Mike te Wiele. Te Wiele reageert met een slaande beweging op een provocatie van Ter Avest en moet met direct rood van het veld. Veldspeler Jeroen van Brummen gaat op de goal, maar in de 1-4 stand komt geen verandering meer.