Tiental CSV Apeldoorn wint van WHC

20:57, 04-10-2014 / Laatste Update: 07:47, 13-12-2023

APELDOORN - Een doelpunt van Maarten Boeve leverde zaterdaghoofdklasser CSV Apeldoorn een zwaarbevochten zege op tegen WHC: 1-0. De Apeldoorners speelden bijna zeventig minuten met tien man na een rode kaart voor keeper Patrick Jansen.

De doelman taxeerde halverwege de eerste helft een diepe bal verkeerd en tikte de bal buiten zijn strafschopgebied met de hand weg. Reservedoelman Guy ten Kate nam zijn plaats onder de lat over. CSV Apeldoorn had daarvoor al meerdere kansen op een doelpunt laten liggen. Zo kopte Richard van Schooten de bal na een voorzet van Bram Holtman recht op de keeper en schoot Ugur Yildirim tegen de paal. Boeve was na 35 minuten wel trefzeker. WHC zette na rust wel aan, maar Ten Kate werd nauwelijks op de proef gesteld.

Door de tweede seizoenszege nam CSV Apeldoorn iets meer afstand van de (directe) degradatieplaatsen.