Trainer Eikenderveld kopt scheidsrechter, wordt een jaar geschorst

18 december 2017

Google: Streetview

De amateurvoetbalvereniging SV Eikenderveld uit Heerlen moet het de komende 365 dagen stellen zonder hun assistent-trainer. Hij mag zich in die tijd niet op een voetbalvereniging vertonen omdat hij op 19 november de grensrechter van NEC'92 een kopstoot gaf en dat mag niet.


De assistent-trainer was het tijdens de wedstrijd van 'zijn' Eikenderveld tegen NEC'92 in de 5e klasse blijkbaar niet eens met wat de assistent-scheidsrechter met zijn vlag deed en liet dat met zijn hoofd merken. De scheidsrechter van dienst zag het gebeuren en rapporteerde de man bij de KNVB, weet Dagblad de Limburger.

Het is (zeker) niet de eerste keer dat het Heerlense Eikenderveld slecht in het nieuws komt. Aan het begin van het seizoen, nog voor de 1ste competitiewedstrijd, speelde Eikenderveld een bekerwedstrijd tegen Daalhof. Daarin kreeg een speler van Eikenderveld de rode kaart gepresenteerd, maar was het daar niet mee eens. Daarop bedreigde hij de scheidsrechter met als gevolg een schorsing van 1 jaar.

Maar dat was het nog niet
Je zou zeggen dat het op een gegeven moment wel klaar is met de incidenten bij een bepaalde club, maar ook de keeper van Eikenderveld haalde eerder al eens de krant. Hij heeft een paar maanden geleden een supporter uit Voerendaal een knal voor zijn harses gegeven. Gevolg: 18 maanden toekijken.