UNA zegeviert bij AFC

21:16, 05-10-2014 / Laatste Update: 14:27, 13-12-2023

AMSTERDAM - UNA blijft in uitduels ongeslagen. Bij AFC werd dankzij een treffer van Jeroen Stottelaar in de 42e minuut met 0-1 gewonnen.

Het betekende de derde overwinning op vreemde bodem. Allen bij HSC'21 werd twee weken geleden met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg van coach Mark Schenning was in de hoofdstad voor rust het meest in balbezit. AFC had echter de betere mogelijkheden. Nadat Jorn Sweres vlak voor rust werd neergelegd, schoot Stottelaar van twintig meter de toegekende vrije trap binnen.

Na de pauze moest UNA ver terug. De Zeelsternaren gingen goed met de druk om. Het had bovendien geluk dat Enrico Patrick tien minuten voor tijd zijn schot via de onderkant van de lat weer had veld in zag stuiteren. De Amsterdamse storm ging vijf minuten voor tijd liggen toen binnen twee minuten eerst Wout Meulemans en vervolgens aanvoerder Magid Jansen met een rode kaart zag vertrekken.

UNA: Stoskovic; Horsten, Dekkers, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar, N. van Boekel: R. van Boekel (85. Jansen), Boogers, Sweres (62. Van der Meer), Van Wanrooij (72. Sebregts).