Vluchtelingenteam Eritrea in evenwicht met Kozakken Boys

23:34, 26-07-2014 / Laatste Update: 11:20, 13-12-2023

WERKENDAM - Ook topklasser Kozakken Boys is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om het Dutch Soccer Team Eritrea zijn eerste nederlaag toe te brengen. Op een bijveld van De Zwaaier hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 1-1.

Berry Powel luisterde zijn debuut voor Kozakken Boys op met de gelijkmaker op slag van rust. De Eritreeërs hadden al na een paar minuten brutaalweg de leiding genomen.

Dutch Soccer Team Eritrea is de nieuwe naam voor de nationale voetbalploeg die in 2012 tijdens een toernooi in Oeganda op de vlucht sloeg voor de dictatuur in eigen land. Alle spelers vroegen asiel aan. Via Roemenië belandden ze dit jaar in Gorinchem. Inmiddels hebben ze het voetballen weer opgepikt. Omdat ze geen competitie kunnen spelen, werken ze zoveel mogelijk oefenwedstrijden af. Eerder klopte het vluchtelingenteam topklasser EDO en eersteklasser LRC Leerdam. Maandag is Jong RKC de volgende tegenstander.