Wesley Sneijder ontvangt dikke schorsing als assistent-trainer na flinke tirade tegen scheids

1 september 2021

ANP

Wesley Sneijder zit de komende 4 wedstrijden niet op de bank als trainer van DHSC, dat schrijft het Algemeen Dagblad. Ook Jeffrey, de oudere broer van de oud-voetballer, hoeft even niet meer op het bankie te zitten, hij is voor 6 wedstrijden geschorst. Dat gebeurde allemaal bij een wedstrijd tussen Achilles Veen en DHSC van vorig jaar oktober.


Wesley Sneijder vond dat een doelpunt van Achilles Veen niet had mogen tellen, ook ergerde hij zich rot aan de scheidsrechter. Wes bereikte na afloop van de wedstrijd zijn kookpunt. 'Paardenlul' en 'mannen, die scheidsrechter is voor mij', zou hij hebben gezegd tegen scheidsrechter Harold van de Ketterij.

Om het helemaal af te maken kreeg Rodney, de jongste telg van de familie Sneijder, ook nog eens rood van Van de Ketterij.

Trainerscursus
Door zijn woedeuitbarsting tijdens de wedstrijd tegen Achilles Veen mag Sneijder zelfs in die 4 wedstrijden niet op het sportpark van DHSC komen. Jeffrey Sneijder is door scheldkanonades aan het adres van Van de Ketterij en andere misdragingen zelfs 6 wedstrijden niet welkom. Ook speler Redouan Aamri is zoveel wedstrijden geschorst.

Wesley Sneijder is sinds afgelopen jaar assistent-trainer en daarnaast is hij druk bezig met de trainerscursus van de KNVB. Verder is hij ook te zien als analist bij Champions League-avonden bij RTL 7.