WHC en Urk weten doel niet te vinden

13 september 2014

WHC en Urk weten doel niet te vinden

WEZEP - Het eerste punt is gepakt, maar WHC en Urk zullen zich er bewust van zijn dat het dit seizoen vooral gaat om het voorkomen van degradatie uit de hoofdklasse. Tijdens de wedstrijd in Wezep werden de mooiste kansen door beide teams gemist (0-0).

Urk had twee punten verspeeld, concludeerde trainer Rolf de Boer na een periode van nadenken. De nieuweling was aan de bal duidelijk beter dan WHC en kreeg via Marinus en Hessel Snoek ook aardige kansen. "Maar dan moet je die bal er wel in knallen", zei De Boer, zelf in zijn glorietijd een succesvol aanvaller van ACV.

Opvallend genoeg kreeg WHC ook een paar enorme kansen, na balverlies van de tegenstander en een de oudewetse peer naar voren. Maar Osman Kabba kwam niet tot een schot en invaller Kevin Olaria mikte naast. De opgelegde kans kwam na een half uur, toen Gert Jan Nagel een overtreding beging op Ibrahim Tuncer. Kabba zette zich achter de bal voor de strafschop, maar hij schoot zo slap in dat doelman Cornelis Koffeman redding kon brengen.

Ondanks die misser was de Wezeper trainer André Blom beter te spreken dan collega De Boer. "Ik kan goed leven met dit punt."

Beide teams delen na de remise de voorlaatste plaats met een punt, alleen debutant WVF is puntloos.