Wonderlijk gelijkspel voor IJsselmeervogels

4 oktober 2014

Wonderlijk gelijkspel voor IJsselmeervogels

SPAKENBURG - In een uiterst vermakelijke wedstrijd heeft IJsselmeervogels thuis een punt gepakt tegen ONS Sneek, of beter gezegd: twee punten verloren. Het was een groot wonder dat er aan de Westmaat niet werd gescoord, want de kansen aan beide zijden waren legio. Sneek liep, samen met het publiek, als winnaar van het veld. 

Al op voorhand was er genoeg gespreksstof. Aanvoerder Pascal Bosschaart én reserve-aanvoerder Dennis Hollart begonnen op de bank. Naar later bleek was dat om tactische redenen, en niet omdat coach Frans Adelaar ontevreden over hen was. Daar bovenop ontbraken aanvallers Selmo Kurbegovic, Jasmin Ramic en verdediger Mark Rutgers. Zij mochten met het tweede meedoen in het treffen met aartsrivaal Spakenburg.

Het spel leed niet onder hun afwezigheid. Met keeper Patrick Zonneveld als verrassende aanvoerder werd voor het eerst dit seizoen een ouderwets lekkere pot op de mat gelegd. De Vogels kregen meerdere opgelegde kansen, met als schoolvoorbeeld een penalty na dik een half uur spelen. Vanaf elf meter faalde Achmed Ahahaoui jammerlijk.

Ook de rest van de wedstrijd waren er genoeg mogelijkheden voor de 'rooien' om de wedstrijd te beslissen. Daartegenover stond ook een aantal opgelegde kansen voor ONS Sneek, dat in blessuretijd nog dicht bij de winst was. Uiteindelijk waren de bezoekers blij met het punt, terwijl IJsselmeervogels er flink de pest in had.