Wordt jouw competitie in het amateurvoetbal wel afgemaakt?

22 maart 2020

ANP

Door het coronavirus is het maar de vraag of de Europese voetbalcompetities dit seizoen afgemaakt kunnen worden. Het is dus maar de vraag of de Eredivisie wel wordt uitgespeeld. Maar hoe zit dat dan met het amateurvoetbal?


Op dit moment liggen alle competities tot 6 april stil. Dat is namelijk ook de datum dat de regering Nederland voor een groot gedeelte 'op slot' heeft gezet. Het blijft natuurlijk de vraag of daarna alles zomaar weer kan beginnen. Is het coronavirus dan al verdreven?

De KNVB heeft in de persoon van directeur Jan Dirk van der Zee aan alle voetbalclubs laten weten dat ze willen dat de competities uiterlijk voor 30 juni zijn afgemaakt. De bond weet nog niet wat het gaat doen als dit niet zou kunnen. Ze hebben ook nog geen datum in het hoofd waarop eventueel wordt besloten alle competities toch te cancelen.

A- en B-categorie
Daarnaast zegt de bond dat ze in ieder geval willen dat alle competities in de A-categorie af worden gemaakt, omdat je daar met promotie- en degradatieregelingen zit. Dit zijn de competities van alle eerste elftallen van jouw vereniging, bij de mannen. Teams in de hogere klasses bij de reserves, vrouwen en jeugd vallen ook onder de A-categorie.

Voor de B-categorie, eigenlijk alle andere competities, lijkt de KNVB het iets minder noodzakelijk vinden dat het seizoen wordt afgemaakt. "Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af."