WTF! Amateurwedstrijd eindigt in 40-0, spits scoort 17(!) keer

Screenshot

admin • 13:26, 27-04-2017 / Laatste Update: 12:38, 12-12-2023

Het inhaalduel tussen PJC en Borgercompagnie in de Vijfde Klasse F is woensdagavond geëindigd in 40-0. "Maar het hadden er wel tien meer kunnen zijn," bleef PJC-trainer Gert de Wal na afloop kritisch.

Borgercompagnie begon de wedstrijd met slechts negen spelers. "We hebben elf geblesseerden en ook geen keeper meer", vertelde trainer Frits Spreen aan RTV Noord. Daardoor was de wedstrijd eigenlijk bij voorbaat al beslist, maar dat het zo'n grote uitslag zou worden had ook Spreen niet aan zien komen. "We hebben er maar geen schoppartij van gemaakt. De deur stond wagenwijd open bij ons, maar dit heb ik als trainer nog nooit meegemaakt."

Topscorer Hut

Harold Hut, de spits van PJC, was topscorer van het duel met 17 doelpunten. PJC heeft door de ruime zege van woensdag nu een doelsaldo van plus 118 (144 voor, 26 tegen). "Ik heb in de rust gezegd dat we in de 2de helft zo door moesten gaan als in de eerste 45 minuten." Dat lukte niet helemaal. In de 1e helft scoorde PJC 21 keer, na rust kwamen er nog 19 treffers bij.

PJC, dat speelt op Sportpark Burgemeester Broekhoven in Nieuwe-Pekela, is koploper in de Vijfde Klasse F met 2 punten voorsprong op SPW. Borgercompagnie, de club uit een klein dorpje ten westen van Veendam, staat op een 10 plek in de Vijfde Klasse F, waarin 14 ploegen uitkomen.

Pjc borgercompagnie @wilfredgenee @VoetbalInside volgens mij heeft iemand hier aangifte over gedaan Matchfixing? pic.twitter.com/nWhJW1MaLV