Zo gaat de KNVB het geld uit het noodfonds verdelen over de amateurclubs

6 april 2020

anp

De KNVB gaat de donaties voor het amateurvoetbal naar verhouding verdelen over de clubs. De internationals van Oranje en de ING hebben geld gedoneerd om de ongeveer 3000 amateurclubs in Nederland door deze coronacrisis heen te helpen. Er komt een verdeelsleutel, die gebaseerd is op onder meer het aantal leden dat clubs hebben.


De voetbalbond neemt zelf ook financiële maatregelen om de clubs uit het amateurvoetbal te helpen. Die maatregelen zijn specifiek per club, aldus de KNVB. Met 1,2 miljoen leden is de KNVB de grootste sportbond van Nederland.

50/50
Ongeveer de helft van het steunpakket met een totale waarde van 11 miljoen euro gaat naar de amateurs, de andere helft is bedoeld om de betaaldvoetbalclubs te helpen. De 2 koepelorganisaties, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie, krijgen een rol bij de verdeling van de financiële middelen die de KNVB ter beschikking heeft gesteld.

Lening bij de KNVB
De ECV en CED bepalen mede waar de steun het beste terecht kan komen. Bij clubs die een lening hebben lopen bij de KNVB, is de aflossing daarvan met een half jaar opgeschort.