Zwaarbevochten winst DVS’33 in ondertal

01:31, 26-10-2014 / Laatste Update: 15:58, 13-12-2023

ERMELO – DVS’33 moest tegen Staphorst ruim 25 minuten met een man minder spelen maar kon ondanks het offensief van de Overijsselse ploeg na afloop opgelucht ademhalen: 2-0.

Door de geflatteerde zege stijgt DVS’33 naar de tweede plaats in de hoofdklasse C, een puntje achter ACV.

De Ermeloërs kwamen op voorsprong in een fase dat zij het meest recht op een doelpunt hadden. Mike Ahrens gaf de bal voor bij de tweede paal aan Maurice de Ruiter, die uit een moeilijke situatie het maximale haalde: 1-0. Het hoge tempo zakte daarna van beide kanten.

Staphorst kwam zo’n tien minuten voor rust beter in de wedstrijd. Daan Huiskamp redde nog een inzet van Frank Kuurman, maar in dezelfde aanval beging Yasin Kurt een overtreding op Martijn Brakke. Huiskamp verrichte andermaal een belangrijke redding en stopte de matig ingeschoten strafschop van Robert Pomstra. Loopwonder Kurt verscheen ook nog in de zestien van de tegenstander, maar zijn voorzet vond net geen medespeler.

Na rust drong Staphorst steeds meer aan en werd duidelijk de bovenliggende partij. De goal hing in de lucht, maar Huiskamp excelleerde in het doel van DVS. Alle hoge ballen waren een prooi voor de keeper.

DVS kwam nog meer met de rug tegen de muur te staan nadat Mike Ahrens twee gele kaarten achter elkaar kreeg voor commentaar op de arbitrage.

Ondanks het ondertal van DVS en de druk van Staphorst bleef de voorsprong gehandhaafd. Yordi Grovenstein maakte er inde extra tijd met een fraaie solo zelfs nog 2-0 van.

DVS’33: Huiskamp; Hoek, Van Santen, Mijnheer, De Geijter; Kurt, Soykan, Van Warven; Van de Kamp (88. Grovenstein), Ahrens, De Ruiter (75. Akla)

Staphorst: Oosterhof; Talen, Koster, De Jong, Tip; Wind (79. Mijnheer), Crediet, Pomstra; Kuurman, Brakke, Schra