Anderlecht houdt rekening met reglementaire nederlaag na gooien van vuurwerk

13 april 2019

Anderlecht moet een boete van 50.000 euro betalen aan de Pro League, de baas van de Belgische voetbalcompetitie, omdat supporters van de club uit Brussel vrijdagavond verantwoordelijk waren voor het staken van de competitiewedstrijd tegen Standard Luik.


Het duel Standard Luik-Anderlecht werd na ruim een half uur gestaakt omdat de aanhang van Anderlecht vuurpijlen en rookbommen bleef gooien.

Reglementaire nederlaag
Op het moment dat het duel werd gestaakt, stond Standard Luik al met 2-0 voor. Anderlecht houdt er rekening mee dat het duel niet meer wordt uitgespeeld. ,,Ik ga er vanuit dat deze wedstrijd wordt omgezet in een reglementaire nederlaag'', zei topman Michael Verschueren van Anderlecht al.

Laatste staking in 2016
De laatste wedstrijd die definitief gestaakt werd was de Waalse derby tussen Charleroi en Standard op 4 december 2016. Dat duel werd uiteindelijk overgespeeld.

5e
Anderlecht, de ploeg van trainer Fred Rutten, is bezig aan een teleurstellend seizoen en staat in play-offs I op de 5e plaats. Standard is de nummer 3, achter Racing Genk en Club Brugge.