Argentijnen vernederen Mexico, Neres met Brazilië onderuit tegen Tapia

11 september 2019

EFE Sports

Niet alleen in Europa werden deze week de nodige interlands gespeeld, ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan kwamen de nationale selecties tegen elkaar uit. Daarbij kwamen er een hoop Eredivisie-spelers in actie. Zo won Peru met Renato Tapia in de basis verrassend van Brazilië en vernederden de Argentijnen Edson Álvarez.


Bij Brazilië mocht David Neres weer in de basis beginnen, maar dat feestje werd voor de Ajacied bruut verstoord. Een uur voor tijd werd hij gewisseld voor Lucas Paqueta, waarna hij moest toekijken hoe Peru in de ultieme slotfase de 0-1 tegen het net tikte. Luis Abram was de doelpuntenmaker en bepaalde daarmee direct de eindstand. Tapia mocht wel de hele wedstrijd op het veld blijven staan.

Argentinië-Mexico

Ook Edson Álvarez zal niet met een heel blij gevoel terugkeren bij de Amsterdammers, want hij werd met Mexico met 4-0 verslagen door Argentinië. Aan de kant van de Argentijnen was, bij afwezigheid van Lionel Messi, Nicolás Tagliafico zelfs de aanvoerder van de Zuid-Amerikanen.

De eindstand stond bij de rust al op het scorebord. Lautaro Martinez van Inter prikte een hattrick binnen, terwijl ook Leandro Paredes nog raak wist te schieten vanaf de penaltystip. Hirving Lozano speelde ook de hele wedstrijd, maar kon voor zijn land niet van waarde zijn. Voor Mexico is dit de grootste nederlaag sinds de 7-0 tegen Chili in 2016.