Arjen Robben maakt zich zorgen over FC Groningen: ‘Ik kan ook niet toveren’

4 mei 2021

Pro Shots / Mischa Keemink

Arjen Robben waarschuwt FC Groningen dat er iets moet veranderen om niet voor spek en bonen mee te doen aan de play-offs om Europees voetbal. "Als het zo doorgaat, hebben we in de play-offs niets te zoeken", zegt de 37-jarige vedette tegen het AD.


In de laatste 7 wedstrijden werd alleen van VVV gewonnen en bovendien wist Groningen slechts 5 keer te scoren. Aanvallende impulsen moeten van Robben gaan komen. "Maar ik kan ook niet toveren. Ik maak me vooral zorgen over het spel achterin. We blijven de bal maar rondspelen zonder initiatief te nemen."

Middenveld
Robben is bereid om op het middenveld te gaan spelen als dat goed is voor het Groningse spel. "Het zou best kunnen dat ik op het middenveld kom te spelen, dan kom je ook wat meer aan de bal."

Top 8
Groningen staat met nog 3 wedstrijden te spelen op de 7e plek met 46 punten. Om de play-offs te bereiken is de 8e plaats voldoende. Sparta en Fortuna staan 9e en 10e en hebben 6 punten minder dan de Noorderlingen. Groningen speelt nog uit bij Emmen en PEC Zwolle en ontvangt nog AZ.