Arne Slot over alle commotie: ‘wedstrijd wordt niet beslist door de ondergrond of accommodatie’

14 augustus 2019

BSR Agency

Volgens AZ-trainer Arne Slot heeft het spelen in het stadion van ADO Den Haag weinig invloed op het Europa League-duel tegen FC Mariupol. In een persconferentie zegt hij dat een wedstrijd "uiteindelijk beslist wordt door individuele ingevingen van spelers. Dat is altijd zo."


AZ moet deze wedstrijd spelen in het Cars Jeans Stadion van ADO. Dat heeft natuurlijk te maken met eigen onderkomen, waar afgelopen weekend het dak deels instortte. Ook het eredivisieduel tegen FC Groningen wordt er zondag gespeeld.

Wil AZ de volgende - en laatste - voorronde van de Europa League halen, dan moet er gescoord worden tegen Mariupol. In Oekraïne werd het immers nog 0-0. Volgens Arne Slot is het een gevaarlijke uitslag. "We hadden in Oekraïne weliswaar een veldoverwicht, maar enorme kansen hebben we ook niet gecreëerd. Aan de andere kant: met de voorhoede die wij hebben moeten we toch in staat zijn om te scoren. Ik verwacht wel een zelfde soort wedstrijd als de heenwedstrijd."

Hoewel de instorting van het AFAS Stadion het gesprek van de dag is, probeert de kersverse AZ-trainer Slot zijn spelers er zo min mogelijk deelgenoot van te maken. "Het is vooral de organisatie van de club die het de laatste tijd heel druk heeft gehad. Wij probeerden ons te focussen op de wedstrijden die komen gaan. Het is voor ons eigenlijk de grootste vraag hoe lang we nog buitenshuis zullen moeten spelen."

Een ander onderwerp van discussie is de ondergrond. In Den Haag spelen ze op kunstgras, waar AZ normaal gesproken op natuurgras voetbalt. Dat mag volgens Slot echter geen probleem zijn. "Onze jongens zijn gewend om op die ondergrond te spelen." Ook de eventuele blessures die dat met zich mee kan brengen mag geen rol spelen. "Mijn medische staf geeft aan dat het geen probleem moet zijn. Ook niet als we in kort tijd veel wedstrijden op die ondergrond spelen."