Arsenal dankzij Oranje Leeuwinnen nog steeds 1e in Women’s Super League

12 januari 2020

BSR Agency

Ondanks dat Vivianne Miedema ook in haar 2e wedstrijd van het jaar niet heeft weten te scoren, won Arsenal opnieuw overtuigend en blijft zo koploper in de FA Women's Super League. Daniëlle van de Donk en Jill Roord waren wél trefzeker in de 0-4 overwinning bij Brighton & Hove Albion.


Van de Donk opende al in de 3e minuut de score voor Arsenal. De 28-jarige aanvallende middenvelder uit Valkenswaard speelt dit seizoen voornamelijk als hangende linksbuiten en vanaf die positie opende ze fraai de score, na een goede dieptepass van verdediger Leah Williamson. Zij gaf na een halfuur spelen ook de voorzet vanaf rechts bij de 0-2 van Jill Roord, die koeltjes binnenschoot om de voorsprong te verdubbelen namens Arsenal. Engels international Jordan Nobbs, ook een aanvallende middenvelder, zorgde in de 51ste minuut voor de 0-3. Een andere international van Engeland, aanvalster Beth Mead, viel halverwege de 2e helft in en zorgde kort voor tijd voor de 0-4 eindstand.

26 goals
Arsenal begon de 2e seizoenshelft vorige week met een 2-0 thuiszege op Birmingham City, maar ook toen kwam Vivianne Miedema niet tot scoren. De 23-jarige topscorer aller tijden van Oranje scoorde dit seizoen al 26 keer in 18 duels, waarvan 14 keer in de FA Women's Super League. Daarmee heeft Miedema op de topscorerslijst een flinke voorsprong op Pauline Bremer (9 goals), de Duitse spits van Manchester City. Vorig seizoen werd Miedema topscorer in Engeland met 22 goals in 20 competitieduels.

Koploper
Arsenal blijft koploper in de FA Women's Super League met 33 punten na 12 wedstrijden. Dat zijn 3 punten meer dan achtervolger Manchester City, dat gisteravond in eigen stadion al met 3-1 won van het Everton van Oranje-internationals Kika van Es en Inessa Kaagman. Chelsea staat nu 3e met 26 punten, maar is nog bezig in de thuiswedstrijd tegen Bristol City en heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed. Arsenal verloor dit seizoen alleen nog van Chelsea en won alle andere wedstrijden. Het doelsaldo van 35-5 na 12 duels is ook indrukwekkend te noemen.