Atalanta blijft mede door prachtige assist De Roon op Champions League-koers

11 mei 2019

Atalanta Bergamo heeft nog steeds kans om volgend seizoen deel te namen aan de Champions League. Het team van Marten de Roon en Hans Hateboer was zaterdag in eigen huis met 2-1 te sterk voor Genoa.


Na een doelpuntloze 1e helft had Atalanta na rust niet lang nodig om tot scoren te komen. Musa Barrow kreeg de goal op zijn naam, maar vooral de rol van De Roon was fenomenaal te noemen. Met een splijtende steekpass vanaf eigen helft, dwars door de verdediging van Genoa heen, stuurde de Nederlander Barrow weg. De invaller bleef kalm en rondde af: 1-0.

Spannende slotfase
De beslissing viel niet veel later. Timothy Castagne stond precies op de goede plek om een voorzet vanaf de zijkant binnen te werken. De buit leek daarmee binnen voor Atalanta, maar vlak voor tijd werd het tóch nog spannend. Goran Pandev maakte vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de 2-1 en kondigde een bloedstollend slot van de wedstrijd aan.

Champions League
Verder dan 2-1 liet Atalanta, met naast De Roon ook Hateboer en Robin Gosens in de basis, het niet komen. Atalanta klimt daardoor naar de 3e plek in de Serie A met 65 punten. Internazionale, AC Milan en AS Roma volgen met respectievelijk 63, 59 en 59 punten. De Champions League is daardoor héél dichtbij voor De Roon en consorten.