AZ grijpt na helse 11 minuten op Old Trafford naast EL-groepswinst

12 december 2019

BSR/Soccrates Images

In een wedstrijd die enkel nog om de groepswinst van Europa League-Groep L ging, heeft AZ op Old Trafford niet voor een stunt kunnen zorgen. Het was in de eerste helft weliswaar beter, maar in het 2e bedrijf ging in korte tijd letterlijk alles mis bij de ploeg van Arne Slot.


AZ, dat in een saaie eerste helft een stuk dominanter was, kreeg met onder meer Dani de Wit (die als vervanger van de geschorste Boadu in de spits stond) een grote kans, maar verder waren het vooral de fanatieke uitfans die de show stalen.

Begin van het einde
Kort na de rust ging in 10 minuten alles mis voor AZ en maakte United alle doelpunten van de wedstrijd. Na een breedtepass van Juan Mata was het Ashley Young die uit een moeilijke hoek knap in de kruising schoot.

Kort daarna werd het ook nog 2-0. Nadat er op een overtreding op Fredrik Midtsjoe niet werd gefloten, pikte Mason Greenwood de bal op. Hij schoot van ongeveer 20 meter buiten bereik van AZ-goalie Marco Bizot.

But wait, there's more...
Het werd daarna nóg erger. Na een overtreding van Jordy Clasie mocht United aanleggen van 11 meter. Hoewel Bizot nog in de goede hoek zat, was het Mata die overtuigend raak schoot.

Was daarmee alles gezegd? Nee, want uitblinker Mata stuurde Greenwood diep, die naar binnen trok en daarna voor zijn 2e treffer tekende.

Hiermee heeft AZ deze groepsfase 2 keer gewonnen en 3 keer gelijk gespeeld. Deze partij is de enige die verloren ging. Aanstaande zondag moet het deze tik verwerkt hebben, als het thuis tegen Ajax speelt.

Stand Groep L
Doordat Partizan Belgrado met 4-1 van Astana won is dit de eindstand in Groep L:

1. Manchester United - 13 punten (+8)
2. AZ - 9 punten (+7)
3. Partizan Belgrado - 8 punten (0)
4. Astana - 3 punten (-15)