AZ-tegenstander Real Sociedad wéér en is alleen koploper in La Liga

22 november 2020

Koploper Real Sociedad blijft maar winnen in La Liga. Ook op bezoek bij Cadiz werden de drie punten binnengehaald, hetzij nipt door een doelpunt van voormalig Willem II-spits Alexander Isak, waardoor de Basken met vertrouwen zullen afreizen naar Alkmaar.


Real Sociedad was vanaf de start een maatje groter dan de als 6de geplaatste promovendus, maar kon het overwicht lange tijd niet in een voorsprong omzetten. Tot twee keer toe werd een Baskisch doelpunt door scheidsrechter Xavier Estrada geannuleerd vanwege buitenspel, voordat daar in de 65ste minuut dan eindelijk de voorsprong was. Met een wereldredding hield Cadiz-doelman Jeremias Ledesma aanvankelijk de inzet van Mikel Oyarzabal uit het net, maar nog geen minuut later moest hij toch vissen toen Alexander Isak tussen 3 verdedigers binnen kon koppen: 0-1 en bij die stand bleef het.

Koploper
Zo gaat de ploeg uit San Sebastian weer alleen aan kop in de competitie, 3 punten voor Atlético Madrid dat wel nog 2 wedstrijden meer te spelen heeft. In de groepsfase van de Europa League deelt Sociedad de leiding met Napoli en AZ, dat donderdag dus de tegenstander is.