Babel en Bilal schitteren in Turks affiche met 4 rode kaarten en een goal in 99e(!) minuut

31 augustus 2019

ANP

We snappen het als je niet elke avond opblijft om naar de Turkse competitie te kijken, maar in dit geval heb je een waar spektakel gemist! In de wedstrijd tussen Kayserispor en Galatasaray spatten de vonken van het scherm, met maar liefst 4 rode kaarten en een goal in de 98e minuut! Gala won uiteindelijk met 2-3.


Voor het duel begon wist de ploeg van Ryan Babel dat het tijd werd voor een overwinning. De eerste 2 wedstrijden werden namelijk niet gewonnen en dus was het tijd voor eerherstel. Dat leek er in het begin niet van te komen, want Kayserispor (waar Ben Rienstra en basisplek had) kwam via Paolo Henrique in de eerste helft op voorsprong.

Ryan Babel
Pas na iets meer dan een uur kwam het antwoord. Via een pingel van Belhanda (en een rode kaart voor Kayseri-speler Abdennour) werd het gelijk. Na nóg een rode prent voor Kayseri zette Ryan Babel vlak voor tijd Galatasaray op voorsprong. Vanaf de rand van het 16 metergebied werd zijn schot van richting veranderd en kwam de stand op 1-2.

Gestoorde slotfase
Het bleek het startsein voor een gestoorde slotfase, want luttele secondes na de goal van Babel (hierboven te zien in een wedstrijd tegen Akhisarspor) mocht bij Gala Emre Mor met een rode kaart inrukken. En alsof het zo moest zijn maakte Kayserispor via Umut Bulut (met een assist van Bilal) prompt de gelijkmaker. Lang kon hij er niet van genieten, want een paar minuten later mocht hij ook al met rood eraf. Zo stond Kayserispor met 8 man, aangezien doelputenmaker Henrique ook al rood kreeg.

Daarna gebeurde het onmogelijke. Adam Büyük maakte met een enorme krachtsinspanning extreem diep in blessuretijd alsnog de winnende voor Babel en co.. Zo boekte Galatasaray haar 1e zege dit seizoen en staan ze nu 7e in de Turkse competitie.

Wil je samenvatting zien? Dan ben je hier aan het juiste adres!